San Martin errezetak

Porrudun onddoen landatartaletak

Hasierako

Osagaiak

Esne-gaina 3 goilarakada
Tipulino freskoa 2 goilarakada
Cayena hautsa goilarakada 1
Oliba olioa 2 goilarakada
Bi baratxuri ale xerratuak
Porru handi bat
3 onddo xerratuak
Gatza eta piperbeltza
Ore hautsia
Arraultza irabiatua

Elaboraketa

Elaborazioa
1 Esne-gaina aromatizatu tipulina txikituarekin, piperbeltzarekin eta gatz pittin batekin. Erreserbatu.
2 Zartagin batean, berotu olioa eta gorritu baratxuria. Bota porrua eta, azkenik, onddoak. Sukaldatu dena minutu batzuetan nahi duzun testura hartu arte.
Erreserbatu.
3 Berotu labea 200 gradutan
4 Erdibitu ore hautsia 3 zatitan eta zabaldu arrabolaz.
5 Jarri ore hautsiak labe oinarri batean.
6 Ore hautsi bakoitzaren erdigunean aurrez prestatutako esne-gaina zabaldu koilarakada batez, ertzak saihestuz.
7 Jarri porruak eta esne-gaina oinarri bakoitzaren erdigunean.
8 Ore hautsiaren ertzak barrurantz tolestu.
9 Arraultza irabiatuarekin margotu ore hautsia eta sartu labean 20 minutuz.

Banatu

Gratin de hongos y patatas Gehiago ikusi
Barazki eta gaztarekin betetako pipermorroak Gehiago ikusi