San Martin errezetak

Pasta freskoa

Hasierako

Osagaiak

  • 200 g irin, 00 motakoa (edo askotariko erabilera duena)
  • 2 arrautza

Elaboraketa

  • Jarri irina lanerako gainazalean. Egin zuloa erdian eta bota arrautzak bertara.
  • Nahastu arrautzak eta irina poliki-poliki, sardexka baten laguntzarekin.
  • Oratu eskuekin ore leun eta elastikoa lortu arte. Bildu filmpaperean eta utzi jalkitzen 30 minutuz.
  • Zatitu masa 3 pusketatan.
  • Pasta egiteko makina baduzu, pasatu masa makinaren arrabolatik, lodiera pixkanaka gutxituz.
  • Masa eskuz zabaldu behar baduzu, sukaldeko arrabola erabil dezakezu eta xaflei nahi duzun lodiera eman.
  • Orea modu batera edo bestera zabaltzen duzula, irineztatu ondo pasta-xaflak, eta estali gainerako masa sukaldeko zapi garbi batekin, lehortu ez dadin.
  • Moztu pasta-xaflak nahi duzun tamainan eta jar itzazu aulki baten edo pasta lehortzeko euskarri baten gainean.

OHARRA: pasta freskoak 1-3 minutu beharko ditu egosteko, eman diogun lodieraren arabera.

Banatu

Hojaldre de ternera con setas variadas Gehiago ikusi
Ahate-paparra ezkaiarekin, mahaspasekin eta morokilarekin Gehiago ikusi