San Martin errezetak

Oilasko-izterrak baratxuritan, amona segundaren erara

Bigarrengo platera

Osagaiak

• Baserrian aire zabalean hazitako oilaskoen 4 izter.
• 5 baratxuri-atal.
• Perrexila.
• 200 ml ardo zuri.
• Patatak.
• Olioa.
• Gatza.

Elaboraketa

Jarri oilasko-izterrak kazola batean, oliopixka batekin, eta txigortu bi aldeetatik.

Txigortzen ari diren bitartean, txikitu ondo baratxuria eta perrexila motrailuan; gero, erantsi ardoa eta nahastu ondo. Gorde nahastura osoa.

Erantsi nahastura oilasko-izterrei eta utzi dena egosten 30 eta 40 minutu artean.

Bitartean, prestatu patata-hornigaia. Horretarako, ebaki patatak dado txikitan eta frijitu.

Banatu

Artichauts aux palourdes Gehiago ikusi
Vainas con avellanas y queso Idiazábal Gehiago ikusi