San Martin errezetak

Ahate-paparra ezkaiarekin, mahaspasekin eta morokilarekin

Haragiak

Osagaiak

  • 2 ahate-papar
  • Ezkai freskoa
  • Gatza
  • Bi mahats-mordo, ale handidunak
  • 200 g morokil
  • 750 ml oilasko-salda
  • 250 ml esne
  • Koilarakada bat gurin

Elaboraketa

Berotu labea aurrez 180ºC-tan.

Labanarekin, egin ebakiak paparraren azalean gurutzeak marraztuz. Bota gatza eta ezkai xehatua.

Jarri paparra zartaginean, hotzean eta koiperik gabe. Egin su ertainean 6-7 minutuz alde bakoitza.

Gorde eta utzi jalkitzen moztu baino lehen.

Jarri mahats-aleak laberako erretiluan paparrak erretzean botatako koilarakada bat koiperekin.

Erre labean 10 minutuz edo mahats-aleak apur bat zimurtu arte.

Beste alde batetik, berotu kazola batean salda eta esnea batera. Hautseztatu morokila eta nahastu 3 minutuz gelditu gabe.

Moztu paparra xerratan eta zerbitzatu mahats erreekin eta morokil apur batekin.

Banatu

Burrata, tomate erreak eta albakaolioa entsaladan Gehiago ikusi
Carrilleras de ternera al vino tinto Gehiago ikusi