San Martin errezetak

Gaztaina eta ahate-urdaiazpioaren krema hurrekin

Zopa eta kremak

Osagaiak

  • 1 Koilarakada bat gurin edo ahategantz
  • 2 xarlota brunoise-eran moztuta
  • 500 g gaztaina zurituta
  • 800 ml salda
  • 200 ml esne-gain likido
  • 100 g hur
  • Gatza
  • Piperbeltza

Elaboraketa

Urtu gurina edo ahate-gantza kazola batean eta egin bertan xarlota, poliki-poliki. Bota gaztainak, salda, estali eta egin 15-20 minutuz edo bigundu arte. Birrindu, nahi den trinkotasuna lortu arte, eta ondu gatzaz eta piperraz, norberaren gustura. Zerbitzatu esne-gain likidoarekin, ahate-urdaiazpiko xerrekin eta apur bat txikitutako hurrekin.

Banatu

Brokoli eta gazta urdinaren krema pistatxoekin Gehiago ikusi
Revuelto de ajos tiernos con angulas Gehiago ikusi